+36 70 427 3587 ■ info@livignoszallasok.com ■ 1118 Budapest, Dayka Gábor u. 3. (Rubin Business Center I. emelet)     facebook icon

Vélemények

 
velemeny logo"A két besíelhető része közül nekünk a Carosello tetszett jobban. Az alsó pályarészek egyszerűek, inkább kezdő síelők, boardosok és gyerekek számára ajánlott. A csúcsra feljutni a pályarendszer végeiből lehet, a Carosello 3000 visz leghamarabb fel. A másik a Costaccia, ahol a szélsű bubis felvonóval egy kényelmes kék pályához lehet jutni, s innán át lehet csúszni a sárga bubis középső állomáshoz és onnan beülőssel felmenni. A csúcsról laza piros pálya található, illetve egy fekete, amely egészen a Carosello 3000 aljáig visz le. A Carosello aljánál van egy nagyon jó pizzéria, ahol egész nap szól a zene és normális áron lehet szendvicseket, pizzát és jó kis csapolt söröket kapni. A helyiek kedvesek és segítőkészek. Csak ajánlani tudom."
 
 
 

velemeny logo"Az éjszakai szórakozás része nagyban megkülönbözteti a normál sítelepülésektől. A La Montanella résztől nem messze van egy fantáziadús elnevezésű "Homlywood" nevű zenés táncos szórakozóhely, ahová szinte az egész település fiatalja járnak. A hely egyik sarkában még csocsóasztal is van :) Jót nevettünk a helyi "konzum" lányokon, akik ital ellenében egész este ropták a szinpadon a táncot. Nem messze van a Miky's Pub, ahova minden korosztály szívesen jár, főként dánokkal találkoztunk, akiket 2 napos buszút után ide kalauzolt elsőként a csoportkísérőjük :) Indulni hajnalban érvényes, különben a német részeknél dugó van, de ha időben sikerül átmenni, akkor Bp-Livigno max 9 óra. Ez nagyban függ a svájci résztől is, hiszen nagyobb havazásnál órás kocsisorok alakulnak ki. Érdemes figyelni az alagútra és időben érkezni, mert ha nem, akkor órákat lehet várni a bárminemű vendéglátóegységet és komfortot nélkülöző parkolóban. A hólánc felszerelését is érdemes előre begyakorolni, mert elég hamar szükség lehet rá!"
 
 
velemeny logo"Nagyon szuper kis síelés volt, igaz az út oda elég körülményes volt de megérte annyit koptatni a kormányt. Aki nem csak síelni de jókat bulizni is szeretne annak Livignoban a helye.  Sajnos a sípályák állapota a szeles idő miatt elég ramaty állapotban volt de elmondások szerint nem ez a jellemző. Ezt azonban kárpótolta az olaszok vendégszeretete ami már-már baráti volt (ingyen pia, kaja, cigi :)). A táj pedig ... azt élőben kell látni. Szóval Livigno olyan hely ahova vissza-vissza húz az ember szíve (persze csak egy jó baráti társasággal együtt)."
 

velemeny logo"Amatőr síelők oldaláról megközelítve Livigno ideális. Ami esetleg gondot jelenthez, hogy a pályarendszereket piros pályák kötik össze, azonban ha valaki már előtte 3-4 alkalommal volt síelni, az könnyedén átcsusszan. A hütték hangulata mesés, főleg a Carosello oldalon. Kedvencem, amikor egy rasztás olasz DJ srác teli torokból üvöltötte a Welcome to the jungle-t. Az árak normálisak, főleg összehasonlítva mondjuk a francia pályák 5 eurós söráraival. A két oldal közül a Mottolino pályái nehezebben latyakosodnak meg, így nem fenyeget annyira a kezdő síelők lefagyott pály mumusa. Síbérlési lehetőség száma szinte végtelen és olcsóbban is lehet bérelni, mint Budapesten! Szóval mi idén sem zsúfoljuk tele a boxot bérelt lécekkel, boardokkal. Igaz, hogy a szállás és bérlet árak magasabbak egy kicsivel mint máshol, azonban ha az üzemanyag + költőpénz egységet is hozzá adjuk, akkor Livigno nem csak fantasztikus sícentrum, hanem még gazdaságos is :) Érdemes összehaverkodni helyi elemekkel, akik ismerik a legjobb helyeket. Nem mintha túl nehéz lenne, alapvetően nagyon barátságosak. Éjjel az utcán mindenféle nációval lehet találkozni, ez kimondottan meglepő és örömteli dolog volt. A lettekkel azóta is tartjuk a kapcsolatot. Szóval nekem Livigno csak csupa szuperlatívusz..."
 
velemeny logoLivigno hátránya: a hosszú menetidő, Magyarországról (nézzük mondjuk Budapestet) minimum 10, de inkább 11 órás út. Egészen kicsi gyerekekkel csak egy megállással lehet eljutni. Livigno előnyei: itt hosszú lenne a felsorolás, de nagyjából mégis: pályaszállások, kiváló közlekedés, jól karban tartott pályák, folyamatosan felújított felvonók, szuper gyerekpályák, megfizethető vásárlási lehetőség, jól felszerelt rendelők és kórház, kiváló éttermek. A pályák külön előnye, hogy szinte mindenhonnan összeköttetésben a völgye lehet csúszni.
 
livigno ajanlatkeres